Författare

Ronny Almroth är initiativtagare till och förste direktor för Svenska Apologetiksällskapet.

Om inlägget

av Publicerat: 6 september 2016Ämnen: Blogg, Svenska ApologetiksällskapetKommentarer inaktiverade för Välkommen till bloggenEtiketter: , 256 ord1 minuters läsningvisningar: 83

Dela inlägget!

Välkommen till bloggen

Jag vill hälsa dig välkommen till denna nya blogg som är en gren ur facebookforumet Svenska apologetiksällskapet!

Som initiativtagare och administratör för SAS ansåg jag att det fanns ett reellt behov av att möta upp underskottet av nyanserad, klassisk kristen apologetik i Sverige. Bloggen som du nu tar del utav skall uppfattas på två grundläggande vis:

  1. Den skall styrka den kristna människans tänkande om sin egen tro
  2. Den skall utmana det ateistiska och agnostiska tänkandet gentemot kristen tro

Bloggen som du kommer få ta del utav skall med andra ord uppfattas som ett debattforum från kristna tänkare ut till den sekulära arenan i Sverige. Författarna till bloggen är de prominenta kristna apologeterna:

  • Vesa Annala
  • Per Ewert
  • Bength Gustafson.

De har alla en lång tid som kristna apologeter och författare bakom sig, och kommer med jämna mellanrum, bjuda på bloggtexter som kommer vara högst relevanta för Sverige som räknas till ett utav världens mest sekulariserade länder.

Följ gärna denna blogg, och ta tillfället i akt att tala med författarna i kommentarsfältet i korrelation till respektive text.

Längst upp till höger på bloggen finner du länkar till de platser vi finns och kommer att finnas i sociala media, Facebook, Google+ och YouTube. Facebook är en sluten grupp där du ansöker om medlemskap.

Gud välsigne dig!

Ronny Almroth
Initiativtagare och direktor
Facebookforumet Svenska apologetiksällskapet

Just nu på bloggen

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

VÅGA FRÅGA Konferens i Malmö 31 maj–2 juni
– Att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös

Välkommen till Våga fråga – en konferens om tro och tvivel. Undersökningar visar att många ungdomar lämnar den kristna tron för att de upplever att frågor och tvivel inte tas på allvar. Under dessa dagar vill vi utforska de frågor våra ungdomar ställer. Konferensen är öppen för alla som är intresserade av att undersöka den kristna tron närmare.

Läs mer och anmäl dig via länk i bio!
... Läs merLäs mindre

2 months ago
Att dekonstruera sin tro är hetare än någonsin! Passande nog har anmälan till vårens konferens har öppnat! Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös. Konferensen kommer att ta upp varför folk lämnar kyrkan och de skäl som ofta ligger bakom. Välkomna!
Mer info och anmälan här:  https://apologia.se/vaga-fraga/

Att dekonstruera sin tro är hetare än någonsin! Passande nog har anmälan till vårens konferens har öppnat! "Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös." Konferensen kommer att ta upp varför folk lämnar kyrkan och de skäl som ofta ligger bakom. Välkomna!
Mer info och anmälan här: apologia.se/vaga-fraga/
... Läs merLäs mindre

3 months ago
Visa mer