Författare

Redaktör för Svenska Apologetiksällskapet.

Om inlägget

av Publicerat: 26 september 2016Ämnen: Apologetiska träffar, Svenska ApologetiksällskapetKommentarer inaktiverade för Apologetiska träffar i LyckseleEtiketter: 104 ord1 minuters läsningvisningar: 53

Dela inlägget!

Apologetiska träffar i Lycksele

Apologetiska träffar i Lycksele
 
”Kristen på goda grunder” heter en serie på 6 apologetiska träffar med Magnus Lindborg och Martin Walldén vilka båda är medlemmar i Svenska Apologetiksällskapet.
 
Magnus är med i Pingstkyrkan och Martin är präst i Svenska kyrkan. Således är det inte knutet till någon enskild kyrkogrupp. 
 
Träffarna sker på ortens Second Hand varför det blir lätt för ALLA att våga sig dit. Dessutom finns det möjlighet till fika.
 
Träffarna sker:
1) 11 oktober 18:30 – 20:00
2) 25 oktober 18:30 – 20:00
3) 8 november 18:30 – 20:00
4) 22 november 18:30 – 20:00
5) 6 december 18:30 – 20:00
6) 13 december 18:30 – 20:00
 
Besök gärna FB-sidan ’Kristen grund’ och eventet där.

Just nu på bloggen

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig till denna intressanta bokcirkel där vi läser Världsåskådningsatlas av James Sire. Fyll i din anmälan på https://www.bilda.nu/arr/1192028/varldsaskadningsatlas-av-james-sire-915671

Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig till denna intressanta bokcirkel där vi läser "Världsåskådningsatlas" av James Sire. Fyll i din anmälan på www.bilda.nu/arr/1192028/varldsaskadningsatlas-av-james-sire-915671Nu har anmälan öppnat till höstens bokcirkel! Ett utmärkt tillfälle att reflektera över din egen uppfattning om världen tillsammans med andra, och samtidigt förstå hur andra människor tänker och uppfattar samma värld.

VÄRLDSÅSKÅDNINGSATLAS av James Sire är en unik kartläggning av olika sätt att se på världen och tillvaron. Författaren tar oss med på en intressant och spännande resa genom historien och tecknar en tydlig bild av de olika världsåskådningarnas utveckling och innehåll. Boken hjälper oss att reflektera över vår egen uppfattning om världen och samtidigt förstå hur andra människor tänker och uppfattar samma värld.

Boken följer den historiska utvecklingen från kristen teism till deism, naturalism, nihilism, existentialism, österländsk panteistisk monism, New Age och postmodernism och avslutas med ett nyskrivet kapitel om islam. Till var och en av dessa världsåskådningar ställer författaren ett antal grundläggande frågor:

- Vari består den yttersta verkligheten?
- Hur är världen beskaffad?
- Vad är en människa?
- Vad händer efter döden?
- Hur kan vi veta något?
- Hur vet vi vad som är rätt och fel?
- Vad är meningen med historien?

Svaren gör att de olika synsätten enkelt kan jämföras med varandra.

Läs mer och anmäl dig via Bilda:
www.bilda.nu/arr/1192028/varldsaskadningsatlas-av-james-sire-915671
... Läs merLäs mindre

3 weeks ago
Visa mer