Författare

Ikonmålande präst i Svenska kyrkan sedan 2011 och en filosof så långt tillbaka jag kan minnas. Lever och verkar i den lilla landsbygdsförsamlingen Bureå vid västerbottens kust, strax söder om Skellefteå.

Om inlägget

av Publicerat: 25 april 2017Ämnen: Blogg, Svenska Apologetiksällskapet3 kommentarerEtiketter: , 195 ord1 minuters läsningvisningar: 62

Dela inlägget!

Ny gästbloggare! Markus Ahlstrand

Detta avsnitt kunde kanske heta: I huvudet på Markus Ahlstrand? Vi låter hans egna ord presentera honom:


Vem är jag?

Jag är Markus Ahlstrand, präst i Svenska kyrkan sedan 2011 och en filosof så långt tillbaka jag kan minnas. Lever och verkar i den lilla landsbygdsförsamlingen Bureå vid västerbottens kust, strax söder om Skellefteå. Gift med Cecilia sedan 2005 och och stolt far till två underbara flickor. Är snickaren som blev präst, och jag trivs med att lära mig nya saker hela tiden – praktiska såväl som teoretiska.

Förutom bokläsning och brödbakning (surdegsbröd såklart) så har jag den senaste tiden tagit upp ikonmålning, vilket är en underbart stimulerande sysselsättning. Har sedan länge ett intresse av frågor som ligger inom apologetikens område, och även om det området på senare år har fått ge vika i konkurrens om min tid med andra intresseområden, så försöker jag fortfarande att då och då läsa och förkovra mig i ämnet. Hoppas kunna bidra med ett och annat matnyttigt på denna blogg. Håll tillgodo!

 

3 kommentarer

 1. Unknown 27 april 2017 at 10:51

  Hej!

  För en tid sedan noterade jag att Svenska Apologetiksällskapet verkar vara ett sällskap som uteslutande består av manliga skribenter som skriver om andra män. Jag kom fram till följande utifrån information som då fanns på er sida:

  Sällskapets egen könsbalans:

  Man: Ronny Almroth – direktor
  Man: Per Ewert – skribent
  Man: Bength Gustafson – skribent
  Man: Teddy Donobauer – skribent
  Man: Micael Grenholm – skribent
  Man: Mats Selander – gästbloggare
  Man: Ted Sjövall – administration

  Könsbalans utifrån personer som fått etiketter (taggar) i publicerade artiklar (fallande ordning):

  Man: Micael Grenholm
  Man: Christer Sturmark
  Man: Martin Walldén
  Man: Bength Gustafson
  Man: Francis Schaeffer
  Man: Stefan Gustavsson
  Man: Alvin Plantinga
  Man: Jesus
  Man: Magnus Lindborg
  Man: Per Ewert
  Man: Richard Dawkins
  Man: William Lane Craig
  Man: CS Lewis
  Man: G K Chesterton
  Man: Greg Koukl
  Man: Mats Selander
  Man: Alister E. McGrath
  Man: Allan Emrén
  Man: Björn Teddy Donobauer
  Man: Christopher Hitchens
  Man: Chuck Colson
  Man: David Hume
  Man: Ingemar Hedenius
  Man: Jim Holt
  Man: Johan Karlsson
  Man: John Warwick Montgomery
  Man: Josh McDowell
  Man: Lawrence M. Krauss
  Man: Patrik Lindenfors
  Man: Peter Atkins
  Man: Peter Kreeft
  Man: Quentin Smith

  Jag kunde då inte hitta någon artikel skriven av en kvinna och så verkar fortfarande vara fallet.

  Min fråga till er: hur gick resonemanget när ni beslöt att plocka in ytterligare en man som skribent?

  Mvh
  Johan Franzon

 2. Svenska Apologetiksällskapet 27 april 2017 at 12:00

  Hej! Bra tanke och något jag själv tänkt på. Ofta är det tyvärr så att offentlighet och debatt ger övervikt av män. Tråkigt, men nog allt för vanligt.

  Glädjande nog är det på väg in kvinnor som skribenter! Så håll ut!/ Martin Walldén (bloggredaktör)

 3. Johan Franzon 27 april 2017 at 12:10

  Hej!

  Tack för svar. Bra att kvinnor är på väg in!

  Mvh Johan

kommentarer är stängda.

Just nu på bloggen

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig till denna intressanta bokcirkel där vi läser Världsåskådningsatlas av James Sire. Fyll i din anmälan på https://www.bilda.nu/arr/1192028/varldsaskadningsatlas-av-james-sire-915671

Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig till denna intressanta bokcirkel där vi läser "Världsåskådningsatlas" av James Sire. Fyll i din anmälan på www.bilda.nu/arr/1192028/varldsaskadningsatlas-av-james-sire-915671Nu har anmälan öppnat till höstens bokcirkel! Ett utmärkt tillfälle att reflektera över din egen uppfattning om världen tillsammans med andra, och samtidigt förstå hur andra människor tänker och uppfattar samma värld.

VÄRLDSÅSKÅDNINGSATLAS av James Sire är en unik kartläggning av olika sätt att se på världen och tillvaron. Författaren tar oss med på en intressant och spännande resa genom historien och tecknar en tydlig bild av de olika världsåskådningarnas utveckling och innehåll. Boken hjälper oss att reflektera över vår egen uppfattning om världen och samtidigt förstå hur andra människor tänker och uppfattar samma värld.

Boken följer den historiska utvecklingen från kristen teism till deism, naturalism, nihilism, existentialism, österländsk panteistisk monism, New Age och postmodernism och avslutas med ett nyskrivet kapitel om islam. Till var och en av dessa världsåskådningar ställer författaren ett antal grundläggande frågor:

- Vari består den yttersta verkligheten?
- Hur är världen beskaffad?
- Vad är en människa?
- Vad händer efter döden?
- Hur kan vi veta något?
- Hur vet vi vad som är rätt och fel?
- Vad är meningen med historien?

Svaren gör att de olika synsätten enkelt kan jämföras med varandra.

Läs mer och anmäl dig via Bilda:
www.bilda.nu/arr/1192028/varldsaskadningsatlas-av-james-sire-915671
... Läs merLäs mindre

3 weeks ago
Visa mer