Författare

Bength är lärare, pastor, teolog och författare. Redan tidigt som kristen blev Bength intresserad av apologetik, inte minst eftersom han studerade liberalteologi under flera år. Bength tog sin examen 1975. Under sina studier mötte Bength i både föreläsning och litteratur den respektlöshet som liberalteologin har inför det som står i Bibeln och inför Jesus och det Jesus säger. Bength kom fram till följande: Den liberala teologin leder till tolkningar och slutsatser som är orimliga och som det var omöjligt för Bength att bejaka och samtidigt behålla en andlig och intellektuell heder­lig­het och integritet som kristen. Detta och hans personliga kontakter under årens lopp med både kristna och apologeter, ateister och sekulärhumanister har ytterligare förstärkt hans apologetiska intresse. Ämnesområden som intresserar honom mycket är bland andra: Guds existens och karaktär. Skapelse kontra evolution. Sanningsfrågan och då Bibelns sanningsbegrepp och Jesu sanningsanspråk. Bength har författat bland annat dessa böcker: Varför just kristen?, Vilket Sverige vill vi ha?, Dags för kristendomens återkomst

Om inlägget

av Publicerat: 2 augusti 2017Ämnen: Sekulärhumanism, Ateism, sekularism mm3 kommentarerEtiketter: , , 935 ord5 minuters läsningvisningar: 94

Dela inlägget!

Tänk om det är så

I denna bloggtext skriver jag om de uppseendeväckande händelserna på Trafiksäkerhetsverket och den påföljande politiska turbulensen i samband med den, både hos regeringen och hos oppositionen, och i den mediala ”hyperaktiviteten” som äger rum dygnet runt när sådant här händer. Denna bloggtext är inte först och främst apologetisk, men nog så viktig ändå, även för oss apologeter och för alla övriga av våra bloggläsare på SAS-bloggen.

TÄNK OM DET ÄR SÅ, att vi alla är förda bakom ljuset. Tänk om det är så, att vår regering har medvetet bedragit oss, och vi är så naiva och godtrogna, att vi låter oss bedragas av dem. Jag tänker så här: Är det verkligen rimligt att tro, att vår statsminister Stefan Löfven inte visste något om detta säkerhetshaveri – ”haveriet på Transportstyrelsen”, som statsministern själv benämner det – förrän i januari i år 2017? Andra statsråd såsom infrastrukturminister Anna Johansson, inrikesminister Anders Ygeman och försvarsminister Peter Hultqvist visste det långt tidigare. Och haveriet” med tillhörande lagbrott ägde rum 2015, så det är en förhållandevis lång tid som vår statsminister skulle varit ovetande om vad som hänt. Mitt svar är: NEJ! Det är inte rimligt, att tro det. Men om så vore fallet, att Löfven inte visste något om detta förrän i januari i år, ja, då är det ännu allvarligare än själva ”haveriet på Transportstyrelsen”, och tilliten till vår tids politiker sjunker ytterligare och politikerföraktet byggs på.

TÄNK OM DET ÄR SÅ, att hela denna händelse skulle hållas hemlig och inte få komma till allmänhetens kännedom. Men när den väl blev uppdagad, då hade man en konstruerad historia klar och ”syndabockar” utsågs och avsattes. Och hela det politiska spelet inför våra ögon och öron är inget något annat än ”ett spel för gallerierna” och media spelar med, medan verkligheten är en annan och allvarligare än så. ”Konspirationsteorier” kanske någon tänker. Ja, kanske det. Men tänk om det är så, att sanningen hinner ikapp oss – det gör den alltid förr eller senare, och ju förr dess bättre – och vi får veta sådant som vi inte skulle få veta.

TÄNK OM DET ÄR SÅ, att vi står inför det sekulariserade samhällets sammanbrott. För den som läser Bibeln och även tror på det som står där, så är det inte en främmande tanke. Jesus var tydlig med att förutsäga, att tiden närmast före hans återkomst till jorden skulle bland annat kännetecknas av, att politiska och andra makthavare, nationer och folk skulle stå rådlösa inför havets och vågornas dån. (Luk. 21:25). Det hav som i Uppenbarelseboken definieras som ”folkhavet”. (Upp. 17:1, 15). I detta ”folkhav” producerar människan själv problemen, som hon sedan inte själv är kapabel att lösa, därför att hon själv är en del av problemet. Precis som i ”haveriet på Transportstyrelsen”. När jag skriver detta, då tänker jag självklart inte enbart på det nu aktuella säkerhetshaveriet, utan också på så mycket annat destruktivt som dagligen äger rum i vårt samhälle, och som tydligen ligger utanför både polismaktens och den politiska maktens möjligheter att kunna lösa. Detta som Jesus med rätta kallar för laglöshet (anarki) och kärlekslöshet. (Matt. 24:12). Jag ger här några exempel på detta: Den växande organiserade brottsligheten, brutala rån och mord, barn- och ungdomsligor, stadsdelar som polis, ambulanspersonal och brandförsvar inte kan resa till av fruktan för sina egna liv, moral- och normupplösning, sexuell lössläppthet, våldtäckter och sexuella övergrepp etc. etc. Allt detta som media dagligen rapporterar om, så vi kan inte säga att vi inget vet om detta. Till allt detta kommer det alltmer groteska och vulgära underhållningsvåldet i TV, på film, video och dataspel som sköljer över barn och ungdomar och även över vuxna i vårt land, och som ingen tycks vilja eller vågar höja så mycket som en finger emot för att sätta stopp för. Då blir det så patetiskt när politiker, skolfolk och sekulärhumanister gör gemensam sak och påtalar, att det är en farlig påverkan för barn och ungdomar i kristna friskolor och under skolavslutningar i kyrkan, men inte med ett ord invänder mot det groteska och vulgära underhållningsvåldet. Men detta säger också något om den sekulariserade och Gudlösa människans ”tunnelseende” och inkonsekventa hållning, när det gäller vad som är en farlig och destruktiv påverkan för barn och ungdomar i vårt land idag.

Om du vill läsa mer om den mentalitet och livsstil som utbreder sig mer och mer i vårt sekulariserade land, ja, då kan du läsa t.ex. 2 Tim. 3:1-5. Då kan både du och jag förstå varför vårt samhällsklimat blir mer och mer cyniskt, kallare och svårare för samhällsmedborgarna att leva i. Ett Sverige som ingen av oss egentligen vill ha.

GODE GUD, FÖRBARMA DIG ÖVER VÅRT LAND OCH FOLK !

/Bength Gustafson

3 kommentarer

 1. Anders Åberg 2 augusti 2017 at 13:44

  Suck, ett sådant trams. Händelserna i Transportstyrelsen var lätt förutsägbara efter att våra högt älskade marknadsextremister och nyliberaler privatiserat hanterandet av känslig information.
  Detta maniska privatiserande håller för övrigt på att slå sönder stora delar av tidigare väl fungerande verksamheter, MEN det förebådar knappast det sekulariserade samhällets sammanbrott.
  Att politiker mörkar och ljuger visste vi väl förut och det har vi levt med så länge dom har funnits.
  Ser vi på samhällsutvecklingen i ett större perspektiv så blir dock världen stadigt en bättre plats att leva på. Krig, svält, mord och fattigdom befinner i en stadigt sjunkande tendens. Hans Rosling och Steven Pinker har gjort spännande presentationer av detta för dom som är intresserade.

 2. Bength Gustafson 8 augusti 2017 at 18:10

  Hej Anders Åberg!

  Det kommer att visa sig vad som är ”suck” och ”trams”: Din kommentar eller det som jag har skrivit i min bloggtext.
  Mvh Bength Gustafson

  • Anders Åberg 9 augusti 2017 at 12:09

   OK. Fantastiskt bra argument där Bength, det går ju bara inte att säga emot!

kommentarer är stängda.

Just nu på bloggen

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Att dekonstruera sin tro är hetare än någonsin! Passande nog har anmälan till vårens konferens har öppnat! Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös. Konferensen kommer att ta upp varför folk lämnar kyrkan och de skäl som ofta ligger bakom. Välkomna!
Mer info och anmälan här: https://apologia.se/vaga-fraga/

Att dekonstruera sin tro är hetare än någonsin! Passande nog har anmälan till vårens konferens har öppnat! "Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös." Konferensen kommer att ta upp varför folk lämnar kyrkan och de skäl som ofta ligger bakom. Välkomna!
Mer info och anmälan här: apologia.se/vaga-fraga/
... Läs merLäs mindre

2 weeks ago
Visa mer