Författare

Denna skribent har ännu inte fyllt i någon information.
So far the författare has created 18 blog entries.

Om inlägget

av Publicerat: 30 september 2017Ämnen: Argument mot Guds existens, Tron som illusion/önsketänkandeKommentarer inaktiverade för Är Gud en illusion? (Debatt Alister McGrath vs. Michael Shermer)Etiketter: , , , , 152 ord1 minuters läsningvisningar: 51

Dela inlägget!

Är Gud en illusion? (Debatt Alister McGrath vs. Michael Shermer)

Michael Shermer och Alister McGrath, psykolog respektive molekylärbiolog, teist som blev ateist respektive exateistisk teist, i en dialog eller duell om Gud är en skapelse av fantasin, eller är upphovet till skapelsen.


IMG_5269

I mitten av september hölls debatten i Toronto, arrangerat av Wycliff college.

Här hemma väntar vi med spänning på en annan debatt, i Lötenkyrkan i Uppsala, i mitten av oktober, närmare bestämt den 14:e, då Mattias Larsson och Mats Selander ska mötas under Svenska Apologetiksällskapets konferens. Med lite tur kommer den debatten dyka upp som veckans film på bloggen.

Dessutom går snart ytterligare en debatt av stapeln, även den i Uppsala (Café Mumrik), den 9 nov kl 20 mellan Anders Hesselbom från Humaniserna och Micael Grenholm från Svenska Apologetiksällskapet. Klart värt att se!

Men nu, veckans film, debatten mellan Shermer och McGrath:

Just nu på bloggen

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig till denna intressanta bokcirkel där vi läser Världsåskådningsatlas av James Sire. Fyll i din anmälan på https://www.bilda.nu/arr/1192028/varldsaskadningsatlas-av-james-sire-915671

Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig till denna intressanta bokcirkel där vi läser "Världsåskådningsatlas" av James Sire. Fyll i din anmälan på www.bilda.nu/arr/1192028/varldsaskadningsatlas-av-james-sire-915671Nu har anmälan öppnat till höstens bokcirkel! Ett utmärkt tillfälle att reflektera över din egen uppfattning om världen tillsammans med andra, och samtidigt förstå hur andra människor tänker och uppfattar samma värld.

VÄRLDSÅSKÅDNINGSATLAS av James Sire är en unik kartläggning av olika sätt att se på världen och tillvaron. Författaren tar oss med på en intressant och spännande resa genom historien och tecknar en tydlig bild av de olika världsåskådningarnas utveckling och innehåll. Boken hjälper oss att reflektera över vår egen uppfattning om världen och samtidigt förstå hur andra människor tänker och uppfattar samma värld.

Boken följer den historiska utvecklingen från kristen teism till deism, naturalism, nihilism, existentialism, österländsk panteistisk monism, New Age och postmodernism och avslutas med ett nyskrivet kapitel om islam. Till var och en av dessa världsåskådningar ställer författaren ett antal grundläggande frågor:

- Vari består den yttersta verkligheten?
- Hur är världen beskaffad?
- Vad är en människa?
- Vad händer efter döden?
- Hur kan vi veta något?
- Hur vet vi vad som är rätt och fel?
- Vad är meningen med historien?

Svaren gör att de olika synsätten enkelt kan jämföras med varandra.

Läs mer och anmäl dig via Bilda:
www.bilda.nu/arr/1192028/varldsaskadningsatlas-av-james-sire-915671
... Läs merLäs mindre

3 weeks ago
Visa mer