Författare

Denna skribent har ännu inte fyllt i någon information.
So far the författare has created 18 blog entries.

Om inlägget

av Publicerat: 30 september 2017Ämnen: Argument mot Guds existens, Tron som illusion/önsketänkandeKommentarer inaktiverade för Är Gud en illusion? (Debatt Alister McGrath vs. Michael Shermer)Etiketter: , , , , 152 ord1 minuters läsningvisningar: 79

Dela inlägget!

Är Gud en illusion? (Debatt Alister McGrath vs. Michael Shermer)

Michael Shermer och Alister McGrath, psykolog respektive molekylärbiolog, teist som blev ateist respektive exateistisk teist, i en dialog eller duell om Gud är en skapelse av fantasin, eller är upphovet till skapelsen.


IMG_5269

I mitten av september hölls debatten i Toronto, arrangerat av Wycliff college.

Här hemma väntar vi med spänning på en annan debatt, i Lötenkyrkan i Uppsala, i mitten av oktober, närmare bestämt den 14:e, då Mattias Larsson och Mats Selander ska mötas under Svenska Apologetiksällskapets konferens. Med lite tur kommer den debatten dyka upp som veckans film på bloggen.

Dessutom går snart ytterligare en debatt av stapeln, även den i Uppsala (Café Mumrik), den 9 nov kl 20 mellan Anders Hesselbom från Humaniserna och Micael Grenholm från Svenska Apologetiksällskapet. Klart värt att se!

Men nu, veckans film, debatten mellan Shermer och McGrath:

Just nu på bloggen

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Att dekonstruera sin tro är hetare än någonsin! Passande nog har anmälan till vårens konferens har öppnat! Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös. Konferensen kommer att ta upp varför folk lämnar kyrkan och de skäl som ofta ligger bakom. Välkomna!
Mer info och anmälan här:  https://apologia.se/vaga-fraga/

Att dekonstruera sin tro är hetare än någonsin! Passande nog har anmälan till vårens konferens har öppnat! "Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös." Konferensen kommer att ta upp varför folk lämnar kyrkan och de skäl som ofta ligger bakom. Välkomna!
Mer info och anmälan här: apologia.se/vaga-fraga/
... Läs merLäs mindre

3 weeks ago
Visa mer