Författare

Bloggande apologet från Täby. Läs intervju med Emelie här!

Om inlägget

av Publicerat: 4 november 2017Ämnen: Apologetisk metod, Behovet av apologetik4 kommentarerEtiketter: , 161 ord1 minuters läsningvisningar: 124

Dela inlägget!

Vad är kristen apologetik?

Veckans klipp är det speciellt roligt att få presentera. Det är nämligen den första filmen från Svenska Apologetiksällskapets konferens i Uppsala i oktober detta år. För alla som inte hade möjlighet att själva delta finns nu en möjlighet att ändå ta del av vissa delar av konferensen, även om alla personliga möten och utbyten naturligtvis inte kan återges digitalt.

I klippet möter ni Marie Larsson och Emelie Rynningsjö, båda med gedigen apologetisk bakgrund, och båda på olika sätt verksamma med dessa frågor. (Ni får också en skymt av mr Apologetiksällskapet, Ronny Almroth, allra först).

I deras inledande anförande berörs världsbilder och filosofi när de besvarar frågorna om vad kristen apologetik egentligen är (och hur den bör vara), samt varför den kristna apolgetiken behövs.

Nog skrivet, filmen är mycket bättre!

4 kommentarer

 1. Mattias Larsson 4 november 2017 at 14:39

  Tack Marie och Emelie för ett trevligt föredrag!

 2. Marie Larsson 4 november 2017 at 22:58

  ”gedigen apologetiks bakgrund” XD För Emelie kan det säkert stämma. Men för min egen del kan jag absolut gå med på att jag har en del apologetik med mig. Men jag vet inte om jag kan kalla den för ”gedigen”. Den räcker i de flesta fall iallafall.

  • Johan Franzon 6 november 2017 at 22:15

   Hej!

   Tack för ditt anförande. Bra talat. Modigt att säga det du sa inför den församlingen.

   Mvh Johan

 3. Johan Karlsson 4 november 2017 at 23:33

  Svammel.

kommentarer är stängda.

Just nu på bloggen

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

VÅGA FRÅGA Konferens i Malmö 31 maj–2 juni
– Att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös

Välkommen till Våga fråga – en konferens om tro och tvivel. Undersökningar visar att många ungdomar lämnar den kristna tron för att de upplever att frågor och tvivel inte tas på allvar. Under dessa dagar vill vi utforska de frågor våra ungdomar ställer. Konferensen är öppen för alla som är intresserade av att undersöka den kristna tron närmare.

Läs mer och anmäl dig via länk i bio!
... Läs merLäs mindre

3 weeks ago
Att dekonstruera sin tro är hetare än någonsin! Passande nog har anmälan till vårens konferens har öppnat! Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös. Konferensen kommer att ta upp varför folk lämnar kyrkan och de skäl som ofta ligger bakom. Välkomna!
Mer info och anmälan här: https://apologia.se/vaga-fraga/

Att dekonstruera sin tro är hetare än någonsin! Passande nog har anmälan till vårens konferens har öppnat! "Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös." Konferensen kommer att ta upp varför folk lämnar kyrkan och de skäl som ofta ligger bakom. Välkomna!
Mer info och anmälan här: apologia.se/vaga-fraga/
... Läs merLäs mindre

2 months ago
Visa mer