Författare

Bloggande apologet från Täby. Läs intervju med Emelie här!

Om inlägget

av Publicerat: 4 november 2017Ämnen: Apologetisk metod, Behovet av apologetik4 kommentarerEtiketter: , 161 ord1 minuters läsningvisningar: 107

Dela inlägget!

Vad är kristen apologetik?

Veckans klipp är det speciellt roligt att få presentera. Det är nämligen den första filmen från Svenska Apologetiksällskapets konferens i Uppsala i oktober detta år. För alla som inte hade möjlighet att själva delta finns nu en möjlighet att ändå ta del av vissa delar av konferensen, även om alla personliga möten och utbyten naturligtvis inte kan återges digitalt.

I klippet möter ni Marie Larsson och Emelie Rynningsjö, båda med gedigen apologetisk bakgrund, och båda på olika sätt verksamma med dessa frågor. (Ni får också en skymt av mr Apologetiksällskapet, Ronny Almroth, allra först).

I deras inledande anförande berörs världsbilder och filosofi när de besvarar frågorna om vad kristen apologetik egentligen är (och hur den bör vara), samt varför den kristna apolgetiken behövs.

Nog skrivet, filmen är mycket bättre!

4 kommentarer

  1. Mattias Larsson 4 november 2017 at 14:39

    Tack Marie och Emelie för ett trevligt föredrag!

  2. Marie Larsson 4 november 2017 at 22:58

    ”gedigen apologetiks bakgrund” XD För Emelie kan det säkert stämma. Men för min egen del kan jag absolut gå med på att jag har en del apologetik med mig. Men jag vet inte om jag kan kalla den för ”gedigen”. Den räcker i de flesta fall iallafall.

    • Johan Franzon 6 november 2017 at 22:15

      Hej!

      Tack för ditt anförande. Bra talat. Modigt att säga det du sa inför den församlingen.

      Mvh Johan

  3. Johan Karlsson 4 november 2017 at 23:33

    Svammel.

kommentarer är stängda.

Just nu på bloggen

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Nytt avsnitt av SAS-podden! I månadens avsnitt diskuterar vi ett av kristenhetens mest kontroversiella ämnen. Ett ämne som skär genom både familjer, församlingar och samfund.

Let's talk about sex, baby!

open.spotify.com/episode/6l9QerksIaV709NnncoyFO?si=826dad538416486f
... Läs merLäs mindre

5 days ago
Svenska Apologetiksällskapet bjuder in till apologetikkonferens! Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös. Tillsammans med Apologia, Betaniakyrkan Malmö och Centrumkyrkan Malmö bjuder Svenska Apologetiksällskapet in till denna konferens kring det brännande ämnet tvivel och dekonstrution. Anmälningssida och mer information kommer snart!

Svenska Apologetiksällskapet bjuder in till apologetikkonferens! Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös. Tillsammans med Apologia, Betaniakyrkan Malmö och Centrumkyrkan Malmö bjuder Svenska Apologetiksällskapet in till denna konferens kring det brännande ämnet tvivel och dekonstrution. Anmälningssida och mer information kommer snart! ... Läs merLäs mindre

2 weeks ago
SAS bokcirkel har haft terminsavslutning. Vi har haft många intressanta och lärorika samtal om bla postmodernism, new age, islam och existentialism när vi har läst boken Världsåskådningsatlas. Till våren kommer vi att läsa en ny bok, nämligen Med tanke på Gud: en introduktion till religionsfilosofin av Ulf Jonsson. Anmälan har nu öppnat till bokcirkeln. Läs mer om boken, bokcirkelns upplägg och anmäl dig anmäl dig till vårens bokcirkel: https://www.bilda.nu/arr/1204179/med-tanke-pa-gud-en-introduktion-till-religionsfilosofin-917944

SAS bokcirkel har haft terminsavslutning. Vi har haft många intressanta och lärorika samtal om bla postmodernism, new age, islam och existentialism när vi har läst boken "Världsåskådningsatlas". Till våren kommer vi att läsa en ny bok, nämligen Med tanke på Gud: en introduktion till religionsfilosofin av Ulf Jonsson. Anmälan har nu öppnat till bokcirkeln. Läs mer om boken, bokcirkelns upplägg och anmäl dig anmäl dig till vårens bokcirkel: www.bilda.nu/arr/1204179/med-tanke-pa-gud-en-introduktion-till-religionsfilosofin-917944 ... Läs merLäs mindre

3 months ago
Visa mer