Författare

Bloggande apologet från Täby. Läs intervju med Emelie här!

Om inlägget

av Publicerat: 4 november 2017Ämnen: Apologetisk metod, Behovet av apologetik4 kommentarerEtiketter: , 161 ord1 minuters läsningvisningar: 68

Dela inlägget!

Vad är kristen apologetik?

Veckans klipp är det speciellt roligt att få presentera. Det är nämligen den första filmen från Svenska Apologetiksällskapets konferens i Uppsala i oktober detta år. För alla som inte hade möjlighet att själva delta finns nu en möjlighet att ändå ta del av vissa delar av konferensen, även om alla personliga möten och utbyten naturligtvis inte kan återges digitalt.

I klippet möter ni Marie Larsson och Emelie Rynningsjö, båda med gedigen apologetisk bakgrund, och båda på olika sätt verksamma med dessa frågor. (Ni får också en skymt av mr Apologetiksällskapet, Ronny Almroth, allra först).

I deras inledande anförande berörs världsbilder och filosofi när de besvarar frågorna om vad kristen apologetik egentligen är (och hur den bör vara), samt varför den kristna apolgetiken behövs.

Nog skrivet, filmen är mycket bättre!

4 kommentarer

 1. Mattias Larsson 4 november 2017 at 14:39

  Tack Marie och Emelie för ett trevligt föredrag!

 2. Marie Larsson 4 november 2017 at 22:58

  ”gedigen apologetiks bakgrund” XD För Emelie kan det säkert stämma. Men för min egen del kan jag absolut gå med på att jag har en del apologetik med mig. Men jag vet inte om jag kan kalla den för ”gedigen”. Den räcker i de flesta fall iallafall.

  • Johan Franzon 6 november 2017 at 22:15

   Hej!

   Tack för ditt anförande. Bra talat. Modigt att säga det du sa inför den församlingen.

   Mvh Johan

 3. Johan Karlsson 4 november 2017 at 23:33

  Svammel.

kommentarer är stängda.

Just nu på bloggen

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig till denna intressanta bokcirkel där vi läser Världsåskådningsatlas av James Sire. Fyll i din anmälan på https://www.bilda.nu/arr/1192028/varldsaskadningsatlas-av-james-sire-915671

Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig till denna intressanta bokcirkel där vi läser "Världsåskådningsatlas" av James Sire. Fyll i din anmälan på www.bilda.nu/arr/1192028/varldsaskadningsatlas-av-james-sire-915671Nu har anmälan öppnat till höstens bokcirkel! Ett utmärkt tillfälle att reflektera över din egen uppfattning om världen tillsammans med andra, och samtidigt förstå hur andra människor tänker och uppfattar samma värld.

VÄRLDSÅSKÅDNINGSATLAS av James Sire är en unik kartläggning av olika sätt att se på världen och tillvaron. Författaren tar oss med på en intressant och spännande resa genom historien och tecknar en tydlig bild av de olika världsåskådningarnas utveckling och innehåll. Boken hjälper oss att reflektera över vår egen uppfattning om världen och samtidigt förstå hur andra människor tänker och uppfattar samma värld.

Boken följer den historiska utvecklingen från kristen teism till deism, naturalism, nihilism, existentialism, österländsk panteistisk monism, New Age och postmodernism och avslutas med ett nyskrivet kapitel om islam. Till var och en av dessa världsåskådningar ställer författaren ett antal grundläggande frågor:

- Vari består den yttersta verkligheten?
- Hur är världen beskaffad?
- Vad är en människa?
- Vad händer efter döden?
- Hur kan vi veta något?
- Hur vet vi vad som är rätt och fel?
- Vad är meningen med historien?

Svaren gör att de olika synsätten enkelt kan jämföras med varandra.

Läs mer och anmäl dig via Bilda:
www.bilda.nu/arr/1192028/varldsaskadningsatlas-av-james-sire-915671
... Läs merLäs mindre

4 weeks ago
Visa mer