Författare

Denna skribent har ännu inte fyllt i någon information.
So far the författare has created 18 blog entries.

Om inlägget

av Publicerat: 3 december 2017Ämnen: Det moraliska gudsbeviset, Filosofi, Moral2 kommentarerEtiketter: , , 225 ord1 minuters läsningvisningar: 91

Dela inlägget!

Behöver vi Gud för att vara goda? (Debatt Grenholm och Hesselbom)

Veckans, något försenade, film visar en alldeles färsk debatt, som gick av stapeln på ett café i Uppsala nyligen. Debatten, som arrangerades av Svenska Apologetiksällskapet i samarbete med församlingen Mosaik, handlar förstås om kristen tro kontra ateism. Mer specifikt avhandlas ämnet moral.

För Svenska Apologetiksällskapet debatterar Micael Grenholm, för många en välkänd debattör och skribent. Han driver Stefanushjälpen och bloggen Hela Pingsten, för att ta några axplock.

Anders Hesselbom är ordförande i Humanisterna i Örebro. Han är en flitig debattör, föreläsare, ”poddare” och bloggare. Arbetar till vardags med programmering och återfinns på åtskilliga ställen på nätet. Ett välkänt exempel är Skeptikerpodden.

Från Svenska Apologetiksällskapets sida vill vi tacka de båda debattörerna för deras insatser. Det kräver en hel del tid att förbereda sig inför ett möte som detta, så tack till båda parter!

Debatten är också ett lysande exempel på att det går alldeles utmärkt att samtala utifrån helt olika världsbilder, men ändå ha en respektfull ton mot varandra. Något som med fördel även bör gälla i kommentarsfälten fortsättningsvis.

Låt debatten börja!

 

2 kommentarer

 1. Johan Karlsson 5 december 2017 at 23:53

  Man kanske t.o.m. kan kräva (redigerad enligt riktlinjerna)

  (redigerad…) ad nauseum-svammel; tur då att jag utförligt refuterat hans massmördaretik:

  https://www.facebook.com/notes/johan-karlsson/contra-apologetica-artikelindex/1025193017612312/

 2. Joel Samuelsson 7 december 2017 at 22:28

  En viktig och väl genomförd debatt! Tack, Micael Grenholm!

kommentarer är stängda.

Just nu på bloggen

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Att dekonstruera sin tro är hetare än någonsin! Passande nog har anmälan till vårens konferens har öppnat! Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös. Konferensen kommer att ta upp varför folk lämnar kyrkan och de skäl som ofta ligger bakom. Välkomna!
Mer info och anmälan här: https://apologia.se/vaga-fraga/

Att dekonstruera sin tro är hetare än någonsin! Passande nog har anmälan till vårens konferens har öppnat! "Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös." Konferensen kommer att ta upp varför folk lämnar kyrkan och de skäl som ofta ligger bakom. Välkomna!
Mer info och anmälan här: apologia.se/vaga-fraga/
... Läs merLäs mindre

2 weeks ago
Visa mer