Författare

Redaktör för Svenska Apologetiksällskapet.

Om inlägget

av Publicerat: 7 april 2018Ämnen: Kristendomens konsistens, Filosofi, Fri vilja, Kristen troKommentarer inaktiverade för Guds kunskap och människans fria viljaEtiketter: , , , 176 ord1 minuters läsningvisningar: 111

Dela inlägget!

Guds kunskap och människans fria vilja

Om Gud i förväg vet om allt vi kommer att göra, innan vi har gjort det, har vi då verkligen någon fri vilja?

Alvin Plantinga, religionsfilosof vid Center for Philosophy and Religion, University of Notre Dame, har just släppt en serie animerade videos där vi på några minuter får ta del av hans skarpsinne.

Ett av de mer omdiskuterade ämnena handlar om den mänskliga fria viljan. Kan det verkligen finnas en fri vilja? Och om dessutom Gud vet om allt som kommer att hända redan innan det händer, hur kan vi då prata om en fri vilja?

Som så ofta annars finns det svar även på de svåra frågorna, och här har vi Plantingas sätt att svara på detta på ca 3 minuter:

 

Kolla gärna in denna treminutersfilm också, som anknyter till ämnet, om det kan existera människor med fri vilja i en värld utan ondska:

Just nu på bloggen

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Att dekonstruera sin tro är hetare än någonsin! Passande nog har anmälan till vårens konferens har öppnat! Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös. Konferensen kommer att ta upp varför folk lämnar kyrkan och de skäl som ofta ligger bakom. Välkomna!
Mer info och anmälan här:  https://apologia.se/vaga-fraga/

Att dekonstruera sin tro är hetare än någonsin! Passande nog har anmälan till vårens konferens har öppnat! "Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös." Konferensen kommer att ta upp varför folk lämnar kyrkan och de skäl som ofta ligger bakom. Välkomna!
Mer info och anmälan här: apologia.se/vaga-fraga/
... Läs merLäs mindre

2 weeks ago
Visa mer