Författare

Redaktör för Svenska Apologetiksällskapet.

Om inlägget

av Publicerat: 12 maj 2018Ämnen: Kristen tro, Argument för Guds existens, Människans behov av GudKommentarer inaktiverade för Människa eller kanin?Etiketter: 146 ord1 minuters läsningvisningar: 81

Dela inlägget!

Människa eller kanin?

CS Lewis, mest känd som författare till Narnia-böckerna och god vän till en viss JRR Tolkien, som han träffade varje vecka för litteraturläsning av bl a egna manus, var också en respekterad och skicklig försvarare av den kristna tron, efter sin omvändelse som vuxen.

I veckans video ser vi en filmatisering av Lewis essä Man or Rabbit? ur God in the Docksom publicerades postumt.

Frågan som ställs är om det går att leva ett gott liv utan att vara kristen. Man kanske väljer sin tro, inte utifrån om den nödvändigtvis är sann, utan därför att den fungerar bra. Vilket leder till skillnaden mellan människa och kanin. Den förra väljer, ja vaddå?

Man or rabbit, gott folk, varsågod!

Just nu på bloggen

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Att dekonstruera sin tro är hetare än någonsin! Passande nog har anmälan till vårens konferens har öppnat! Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös. Konferensen kommer att ta upp varför folk lämnar kyrkan och de skäl som ofta ligger bakom. Välkomna!
Mer info och anmälan här:  https://apologia.se/vaga-fraga/

Att dekonstruera sin tro är hetare än någonsin! Passande nog har anmälan till vårens konferens har öppnat! "Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös." Konferensen kommer att ta upp varför folk lämnar kyrkan och de skäl som ofta ligger bakom. Välkomna!
Mer info och anmälan här: apologia.se/vaga-fraga/
... Läs merLäs mindre

3 weeks ago
Visa mer