Författare

Författare och filosof. Intresserad av apologetik, tro och vetenskap och gudsargument. Läs mer på Joachims föreläsarsida.

Om inlägget

av Publicerat: 1 februari 2019Ämnen: Blogg, Svenska ApologetiksällskapetKommentarer inaktiverade för Ny bloggskribent! Joachim Arting!Etiketter: , 195 ord1 minuters läsningvisningar: 92

Dela inlägget!

Ny bloggskribent! Joachim Arting!

Vem är då vår nya skribent? Här, med egna ord, Joachim Arting!

Och här en länk till det första inlägget, om strikt materialism, medvetande med mera!

Studerar just nu filosofi i Uppsala och har länge varit intresserad av kristen apologetik, allt sedan jag läste Lee Strobels ”Fallet Jesus” och blev introducerad för William Lane Craig’s arbete. Innan dess handlade den kristna tron (trodde jag) om dramatiska och karismatiska upplevelser (som jag aldrig hade) och det fanns inget annat sätt att ta reda på om Gud finns eller om kristendomen är sann. När jag insåg att den kristna tron är grundad på historiska händelser och har goda argument för sig förändrades allt. Jag hade förmodligen inte varit kristen idag utan apologetiken. Min önskan är därför att fler människor, kristna som icke-kristna, ska upptäcka kristendomens intellektuella sida och om jag kan dra ett strå till stacken för att uppfylla det målet så vill jag göra det, därav mitt engagemang på denna blogg.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är joachim-e1548882036914.jpg

Joachim Arting, född 94, från Edsbyn, Hälsingland.

Just nu på bloggen

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Att dekonstruera sin tro är hetare än någonsin! Passande nog har anmälan till vårens konferens har öppnat! Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös. Konferensen kommer att ta upp varför folk lämnar kyrkan och de skäl som ofta ligger bakom. Välkomna!
Mer info och anmälan här:  https://apologia.se/vaga-fraga/

Att dekonstruera sin tro är hetare än någonsin! Passande nog har anmälan till vårens konferens har öppnat! "Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös." Konferensen kommer att ta upp varför folk lämnar kyrkan och de skäl som ofta ligger bakom. Välkomna!
Mer info och anmälan här: apologia.se/vaga-fraga/
... Läs merLäs mindre

3 weeks ago
Visa mer