Författare

Son, make, förälder Kristen, präst, apologet Några ord som karaktäriserar denna i Lycksele boende präst, verksam inom Svenska kyrkan. Jag är bördig från Vikbolandet utanför Norrköping. Jag är uppväxt inom kyrkan i en bred bemärkelse, jag kunde Bibelns berättelser, men under min tonårstid växte frågan: ”Har Jesus funnits?” senare växte också frågan om Gud och vetenskap fram: ”Känner de varandra?” Efter mycket läsande, samtalande, undersökande landade min tro åter i hjärtat omvägen via huvudet! Min frälsare lever, han finns och Gud är grunden för allt!

Om inlägget

av Publicerat: 7 mars 2019Ämnen: Svenska Apologetiksällskapet6 kommentarerEtiketter: , 280 ord2 minuters läsningvisningar: 144

Dela inlägget!

Svenska apologetiksällskapet har bildat förening!

Svenska apologetiksällskapet har bildat förening 52861313_10156621351082839_917387117296877568_oSå har det skett! Vi är nu en demokratisk förening med syfte att främja den kristna apologetiken i Sverige genom att:

 • Väcka nya apologeter i Sverige
 • Stödja befintliga apologeter i Sverige
 • Forma befintliga apologeter i Sverige

För att bli medlem så fyller man enkelt detta formulär och sedan skickar man medlemsavgiften på 100 kr till BG 5336-0293!

Bli medlem

Finns det mer att säga än: ”Äntligen”?

Äntligen Gert Fylking DanlepvX4AQ6G65

Äntligen! Inget Nobelpris, ingen Svenska Akademien utan ännu viktigare! Kristi rikes utbredande och tillväxande! Undrar du över bilden? Här finns att läsa om Gert Fylking och ”Äntligen!”

Ja! Årsmöte!

Den 23 mars kommer vi ha årsmöte, man kan delta på digitalt där medlemmar kan vara med och bestämma inriktningen för SAS framöver (mer info kommer snart). Bland annat planerar vi att arrangera en konferens om apologetik och mirakler tillsammans med Apologia, och flera SAS-medlemmar skriver böcker, tar fram material och föreläser i olika sammanhang. Det våras för apologetiken i Sverige!

Utöver detta kan några ord om bakgrunden till detta sägas: 

Svenska apologetiksällskapet startades som en Facebookgrupp i september 2015 av Ronny Almroth och kom snabbt att bli ett av de största och viktigaste forumen för apologetik i Sverige.

I samband med att Ronny var tvungen att pausa sitt engagemang i början av förra året bildades en inspirationsgrupp för SAS framtid. Vi kände behovet av att demokratisera ledningen för SAS och att skaffa ett bankkonto så att apologetiska material, event, debatter och andra initiativ kan stöttas ekonomiskt.

/ Martin Walldén, bloggredaktör

 

 

 

6 kommentarer

 1. Johan Franzon 7 mars 2019 at 19:22

  Det ni efterfrågar först av allt är den sökandes inställning till Lausannedeklarationen. Kommer ni att acceptera alla kristna som söker, eller enbart dem som markerar ”ja” under den första punkten?

  • Profilbild
   Martin Walldén 8 mars 2019 at 21:18

   Nja det har funnits att läsa sedan länge att den kristendomstolning som är det sammanhållande är uttryckt i denna. Det är inte så särskilt snävt.

   • Johan Franzon 8 mars 2019 at 22:20

    Uppfattar inte att detta var ett tydligt svar på min fråga. Kommer ni att neka medlemskap för kristna som inte ställer sig bakom Lausannedeklarationen?

    • Profilbild
     Martin Walldén 9 mars 2019 at 18:57

     Nej det var nog inget tydligt svar, vi kanske får kika på det då ansökan kommer? Det torde ju i alla fall inbegripa trosläran hos de flesta av världens miljarder kristna

     • Johan Franzon 10 mars 2019 at 00:17

      Som det står nu:

      ”För att bli medlem så fyller man enkelt detta formulär och sedan skickar man medlemsavgiften på 100 kr till BG 5336-0293!”

      Alltså bör det vara fullt möjligt att kryssa nej på Lausannedeklarationen, betala in och bli medlem. Om det är på något annat sätt bör ni kanske upplysa om det.

     • Profilbild
      Martin Walldén 11 mars 2019 at 20:02

      Mm, kanske bör formuleringar tänkas över! Tack!

kommentarer är stängda.

Just nu på bloggen

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

VÅGA FRÅGA Konferens i Malmö 31 maj–2 juni
– Att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös

Välkommen till Våga fråga – en konferens om tro och tvivel. Undersökningar visar att många ungdomar lämnar den kristna tron för att de upplever att frågor och tvivel inte tas på allvar. Under dessa dagar vill vi utforska de frågor våra ungdomar ställer. Konferensen är öppen för alla som är intresserade av att undersöka den kristna tron närmare.

Läs mer och anmäl dig via länk i bio!
... Läs merLäs mindre

1 month ago
Att dekonstruera sin tro är hetare än någonsin! Passande nog har anmälan till vårens konferens har öppnat! Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös. Konferensen kommer att ta upp varför folk lämnar kyrkan och de skäl som ofta ligger bakom. Välkomna!
Mer info och anmälan här: https://apologia.se/vaga-fraga/

Att dekonstruera sin tro är hetare än någonsin! Passande nog har anmälan till vårens konferens har öppnat! "Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös." Konferensen kommer att ta upp varför folk lämnar kyrkan och de skäl som ofta ligger bakom. Välkomna!
Mer info och anmälan här: apologia.se/vaga-fraga/
... Läs merLäs mindre

3 months ago
Visa mer