Författare

Son, make, förälder Kristen, präst, apologet Några ord som karaktäriserar denna i Lycksele boende präst, verksam inom Svenska kyrkan. Jag är bördig från Vikbolandet utanför Norrköping. Jag är uppväxt inom kyrkan i en bred bemärkelse, jag kunde Bibelns berättelser, men under min tonårstid växte frågan: ”Har Jesus funnits?” senare växte också frågan om Gud och vetenskap fram: ”Känner de varandra?” Efter mycket läsande, samtalande, undersökande landade min tro åter i hjärtat omvägen via huvudet! Min frälsare lever, han finns och Gud är grunden för allt!

Om inlägget

av Publicerat: 7 mars 2019Ämnen: Svenska Apologetiksällskapet6 kommentarerEtiketter: , 280 ord2 minuters läsningvisningar: 87

Dela inlägget!

Svenska apologetiksällskapet har bildat förening!

Svenska apologetiksällskapet har bildat förening 52861313_10156621351082839_917387117296877568_oSå har det skett! Vi är nu en demokratisk förening med syfte att främja den kristna apologetiken i Sverige genom att:

 • Väcka nya apologeter i Sverige
 • Stödja befintliga apologeter i Sverige
 • Forma befintliga apologeter i Sverige

För att bli medlem så fyller man enkelt detta formulär och sedan skickar man medlemsavgiften på 100 kr till BG 5336-0293!

Bli medlem

Finns det mer att säga än: ”Äntligen”?

Äntligen Gert Fylking DanlepvX4AQ6G65

Äntligen! Inget Nobelpris, ingen Svenska Akademien utan ännu viktigare! Kristi rikes utbredande och tillväxande! Undrar du över bilden? Här finns att läsa om Gert Fylking och ”Äntligen!”

Ja! Årsmöte!

Den 23 mars kommer vi ha årsmöte, man kan delta på digitalt där medlemmar kan vara med och bestämma inriktningen för SAS framöver (mer info kommer snart). Bland annat planerar vi att arrangera en konferens om apologetik och mirakler tillsammans med Apologia, och flera SAS-medlemmar skriver böcker, tar fram material och föreläser i olika sammanhang. Det våras för apologetiken i Sverige!

Utöver detta kan några ord om bakgrunden till detta sägas: 

Svenska apologetiksällskapet startades som en Facebookgrupp i september 2015 av Ronny Almroth och kom snabbt att bli ett av de största och viktigaste forumen för apologetik i Sverige.

I samband med att Ronny var tvungen att pausa sitt engagemang i början av förra året bildades en inspirationsgrupp för SAS framtid. Vi kände behovet av att demokratisera ledningen för SAS och att skaffa ett bankkonto så att apologetiska material, event, debatter och andra initiativ kan stöttas ekonomiskt.

/ Martin Walldén, bloggredaktör

 

 

 

6 kommentarer

 1. Johan Franzon 7 mars 2019 at 19:22

  Det ni efterfrågar först av allt är den sökandes inställning till Lausannedeklarationen. Kommer ni att acceptera alla kristna som söker, eller enbart dem som markerar ”ja” under den första punkten?

  • Profilbild
   Martin Walldén 8 mars 2019 at 21:18

   Nja det har funnits att läsa sedan länge att den kristendomstolning som är det sammanhållande är uttryckt i denna. Det är inte så särskilt snävt.

   • Johan Franzon 8 mars 2019 at 22:20

    Uppfattar inte att detta var ett tydligt svar på min fråga. Kommer ni att neka medlemskap för kristna som inte ställer sig bakom Lausannedeklarationen?

    • Profilbild
     Martin Walldén 9 mars 2019 at 18:57

     Nej det var nog inget tydligt svar, vi kanske får kika på det då ansökan kommer? Det torde ju i alla fall inbegripa trosläran hos de flesta av världens miljarder kristna

     • Johan Franzon 10 mars 2019 at 00:17

      Som det står nu:

      ”För att bli medlem så fyller man enkelt detta formulär och sedan skickar man medlemsavgiften på 100 kr till BG 5336-0293!”

      Alltså bör det vara fullt möjligt att kryssa nej på Lausannedeklarationen, betala in och bli medlem. Om det är på något annat sätt bör ni kanske upplysa om det.

     • Profilbild
      Martin Walldén 11 mars 2019 at 20:02

      Mm, kanske bör formuleringar tänkas över! Tack!

kommentarer är stängda.

Just nu på bloggen

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig till denna intressanta bokcirkel där vi läser Världsåskådningsatlas av James Sire. Fyll i din anmälan på https://www.bilda.nu/arr/1192028/varldsaskadningsatlas-av-james-sire-915671

Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig till denna intressanta bokcirkel där vi läser "Världsåskådningsatlas" av James Sire. Fyll i din anmälan på www.bilda.nu/arr/1192028/varldsaskadningsatlas-av-james-sire-915671Nu har anmälan öppnat till höstens bokcirkel! Ett utmärkt tillfälle att reflektera över din egen uppfattning om världen tillsammans med andra, och samtidigt förstå hur andra människor tänker och uppfattar samma värld.

VÄRLDSÅSKÅDNINGSATLAS av James Sire är en unik kartläggning av olika sätt att se på världen och tillvaron. Författaren tar oss med på en intressant och spännande resa genom historien och tecknar en tydlig bild av de olika världsåskådningarnas utveckling och innehåll. Boken hjälper oss att reflektera över vår egen uppfattning om världen och samtidigt förstå hur andra människor tänker och uppfattar samma värld.

Boken följer den historiska utvecklingen från kristen teism till deism, naturalism, nihilism, existentialism, österländsk panteistisk monism, New Age och postmodernism och avslutas med ett nyskrivet kapitel om islam. Till var och en av dessa världsåskådningar ställer författaren ett antal grundläggande frågor:

- Vari består den yttersta verkligheten?
- Hur är världen beskaffad?
- Vad är en människa?
- Vad händer efter döden?
- Hur kan vi veta något?
- Hur vet vi vad som är rätt och fel?
- Vad är meningen med historien?

Svaren gör att de olika synsätten enkelt kan jämföras med varandra.

Läs mer och anmäl dig via Bilda:
www.bilda.nu/arr/1192028/varldsaskadningsatlas-av-james-sire-915671
... Läs merLäs mindre

3 months ago
Visa mer