Författare

Bength är lärare, pastor, teolog och författare. Redan tidigt som kristen blev Bength intresserad av apologetik, inte minst eftersom han studerade liberalteologi under flera år. Bength tog sin examen 1975. Under sina studier mötte Bength i både föreläsning och litteratur den respektlöshet som liberalteologin har inför det som står i Bibeln och inför Jesus och det Jesus säger. Bength kom fram till följande: Den liberala teologin leder till tolkningar och slutsatser som är orimliga och som det var omöjligt för Bength att bejaka och samtidigt behålla en andlig och intellektuell heder­lig­het och integritet som kristen. Detta och hans personliga kontakter under årens lopp med både kristna och apologeter, ateister och sekulärhumanister har ytterligare förstärkt hans apologetiska intresse. Ämnesområden som intresserar honom mycket är bland andra: Guds existens och karaktär. Skapelse kontra evolution. Sanningsfrågan och då Bibelns sanningsbegrepp och Jesu sanningsanspråk. Bength har författat bland annat dessa böcker: Varför just kristen?, Vilket Sverige vill vi ha?, Dags för kristendomens återkomst

Om inlägget

av Publicerat: 1 maj 2019Ämnen: Blogg, Svenska ApologetiksällskapetKommentarer inaktiverade för Så går en skribent ifrån vår blogg…Etiketter: , 156 ord1 minuters läsningvisningar: 130

Dela inlägget!

Så går en skribent ifrån vår blogg…

Nu har ni under ett antal år varit med om något historiskt, vi har fått ha Bength Gustafson som skribent här vid Svenska apologetiksällskapets blogg och vi vill säga ett stort och hjärtevarmt tack!

timeout-3373341_960_720

Time out? Eller en återkomst?

Kanske sker det en återkomst, eller så får vi önska lycka till och Guds välsignelse över dig i andra sammanhang!? För den som vill följa Bength även fortsättningsvis så finns han på sin egen blogg.

Skärmavbild 2019-04-26 kl. 21.01.17

Som avslutning på detta tack så har ni chansen att få en förklaring till rubriken och en dos historia ytterligare; rösten till den första svenska grammofonskivan, här med en annan sång dock.

Sången ger liten glimt av varför apologetik är så viktig; ett hjärta förbundet med Jesus ger hopp och framtidstro!

/ Martin Walldén, bloggredaktör

 

 

 

 

 

 

Just nu på bloggen

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Att dekonstruera sin tro är hetare än någonsin! Passande nog har anmälan till vårens konferens har öppnat! Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös. Konferensen kommer att ta upp varför folk lämnar kyrkan och de skäl som ofta ligger bakom. Välkomna!
Mer info och anmälan här:  https://apologia.se/vaga-fraga/

Att dekonstruera sin tro är hetare än någonsin! Passande nog har anmälan till vårens konferens har öppnat! "Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös." Konferensen kommer att ta upp varför folk lämnar kyrkan och de skäl som ofta ligger bakom. Välkomna!
Mer info och anmälan här: apologia.se/vaga-fraga/
... Läs merLäs mindre

3 weeks ago
Visa mer