Författare

Denna skribent har ännu inte fyllt i någon information.
So far the författare has created 3 blog entries.

Om inlägget

av Publicerat: 28 maj 2019Ämnen: Svenska Apologetiksällskapet, Blogg1 kommentarEtiketter: , 159 ord1 minuters läsningvisningar: 146

Dela inlägget!

Ny bloggare! Magnus Evald!

Vi har idag glädjen att välkomna en ny bloggare till Svenska apologetiksällskapets blogg: Magnus Evald!

Magnus Evald

Magnus Evald

Här är han med egna ord: 

Jag heter Magnus Evald, har varit kristen sedan ungefär 17, 18 år tillbaka. Besökt olika församlingar, läst olika kristna böcker, pratat med olika ofrälsta, dragit några erfarenheter. Då och då har jag hamnat i samtal med personer av annan tro, agnostiker, muslimer och personer lagda åt nyandligheten. Samtalsämnena har rört evolutionen, Bibelns kanon och trovärdighet, ämnen som i allra högsta grad har med apologetik att göra.

Det folk har reagerat på är inte om man har precis alla svar på Gud, Bibeln och tillvarons mysterier och kan allt, utan varför det Bibeln säger är trovärdigare i jämförelse med t ex nyandligheten eller ateismen. Därför har apologetik en viktig roll att spela i evangelisation, anser jag.

En kommentar

  1. […] Av Magnus Evald […]

kommentarer är stängda.

Just nu på bloggen

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Att dekonstruera sin tro är hetare än någonsin! Passande nog har anmälan till vårens konferens har öppnat! Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös. Konferensen kommer att ta upp varför folk lämnar kyrkan och de skäl som ofta ligger bakom. Välkomna!
Mer info och anmälan här:  https://apologia.se/vaga-fraga/

Att dekonstruera sin tro är hetare än någonsin! Passande nog har anmälan till vårens konferens har öppnat! "Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös." Konferensen kommer att ta upp varför folk lämnar kyrkan och de skäl som ofta ligger bakom. Välkomna!
Mer info och anmälan här: apologia.se/vaga-fraga/
... Läs merLäs mindre

3 weeks ago
Visa mer