Författare

Sebastian Ibstedt är ordförande för Svenska Apologetiksällskapet sedan 2022. Han är intresserad av allt som har med apologetik att göra, speciellt ämnen i gränslandet mellan vetenskap och kristen tro. Sebastian är mikrobiolog och doktorerade vid Göteborgs universitet 2015. Han arbetar som läkare inom medicinsk genetik. Han bor i Malmö med hustru och dotter. Läs mer på Sebastians föreläsarsida.

Om inlägget

av Publicerat: 10 april 2022Ämnen: Vetenskap och troKommentarer inaktiverade för Vetenskapochtro.seEtiketter: , , , 135 ord1 minuters läsningvisningar: 133

Dela inlägget!

Vetenskapochtro.se

Förhållandet mellan vetenskap och tro är en orsak till många missförstånd och fördomar. I skolans värld finns en stor okunskap om hur den kristna tron och vetenskapen hänger ihop. ”Smarta människor tror på vetenskap och korkade människor tror på Gud”. Sanningen är dock att en stor del av världens vetenskapsmän tror på Gud, och den kristna tron har dessutom varit en avgörande faktor i vetenskapens framväxt i Europa. Sidan https://vetenskapochtro.se/ är en resurs för att möta de frågor och missförstånd som ungdomar och vuxna har om vetenskap och tro. På sidan finns mycket material med apologetisk relevans. SAS är en av fyra organisationer som står bakom denna sida. Kolla gärna in den!

Just nu på bloggen

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Att dekonstruera sin tro är hetare än någonsin! Passande nog har anmälan till vårens konferens har öppnat! Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös. Konferensen kommer att ta upp varför folk lämnar kyrkan och de skäl som ofta ligger bakom. Välkomna!
Mer info och anmälan här:  https://apologia.se/vaga-fraga/

Att dekonstruera sin tro är hetare än någonsin! Passande nog har anmälan till vårens konferens har öppnat! "Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös." Konferensen kommer att ta upp varför folk lämnar kyrkan och de skäl som ofta ligger bakom. Välkomna!
Mer info och anmälan här: apologia.se/vaga-fraga/
... Läs merLäs mindre

4 weeks ago
Visa mer