Svenska Apologetiksällskapets vision och mål

Svenska Apologetiksällskapet syftar till att vara ett forum för att styrka apologeter och uppmuntra kristna inom alla samfund och församlingar till ett apologetiskt ansvar för Sverige. Vi avser att vara en naturlig mötesplats för artiklar, bloggtexter, videoklipp samt samtalsämnen som rör det apologetiska och gudsförnekande området. Svenska Apologetiksällskapets vision är att:
  1. Väcka nya apologeter i Sverige
  2. Stödja befintliga apologeter i Sverige
  3. Forma befintliga apologeter i Sverige
Svenska Apologetiksällskapet vill se en ny generation av apologeter i Sverige som kan försvara kristen tro med intellektuell hederlighet och andlig skärpa. Vi erbjuder resurser i form av föreläsare, bloggtexter, media, bokcirklar och diskussionsforum m.m. står här till förfogande och det finns möjighet för den som delar föreningens målsättning att engagera sig. I viss utsträckning fungerar Svenska Apologetiksällskapet även som ett forum för att möta icke-kristna i dialog. Detta sker bl.a. i form av debattar (live och webbsändna) och diskussion i anslutning till blogginlägg.

Välkommen att engagera sig i Svenska Apologetiksällskapet!

Vår tro


Svenska Apologetiksällskapet bekänner sig till Lausannedeklarationen. Du finner den här.

Vår logotyp


Information om vår logotyp finns här.

Styrelse


Styrelsen 2022 består av:

Stöd oss


Tycker du att Svenska Apologetiksällskapets arbete är viktigt? Stöd oss genom att bli medlem och få tillgång till exklusivt material. Du kan också stötta det apologetiska arbetet i Sverige ekonomiskt genom att ge en gåva till bankgiro 5336-0293 eller Swish 123-065 63 06.