Innehåll


Läs först sidan Vill du skriva hos oss?. ”Vi vill vara en naturlig mötesplats för artiklar, bloggtexter, videoklipp samt samtalsämnen som rör det apologetiska och gudsförnekande området. Således är det ett mål och ambition att fylla bloggen med apologetisk material i olika former – så länge innehållet är bra och undervisande är formen en bisak. Oavsett om du är en erfaren författare eller vill pröva dina vingar och skriva en kort första apologetisk text så kan bloggen vara en plattform för dig!”

Mängd


Antal inlägg och frekvens enligt överenskommelse. Ett nytt bloggschema görs varje halvår men går alltid att justera om någon skribent tillkommer eller avsäger sig uppgiften. Redaktören är ansvarig är för bloggschemat. Vi ser helst att inlägget publiceras på onsdagar men det går bra att publicera även senare under veckan.

Omfattning


Det finns ingen nedre gräns för hur kort inlägget kan vara. Det finns inte heller någon övre gräns, men om inlägget är alltför långt kan det med fördel delas upp i flera inlägg.

Publicering


Inlägg kan publiceras på två sätt:

  1. Skribenter kan skicka inlägget till redaktören.
  2. Skribenter kan också få egen inloggning till WordPress-plattformen. Texterna bör då skrivas med standardformatering och extra radavstånd mellan styckena (inga tomma rader). Titeln skrivs i titelrutan för sidan, inte i själva texten. För att få enhetlighet bör rubriker i texten ska vara av storlek H4 (och H5, H6). När man sedan är klar skickas inlägget till redaktören innan det publiceras.

Oavsett om man skickar texten till redaktören eller skriver själv på WordPress-plattformen är det uppskattat att föreslå

  • 1-2 kategorier (utifrån ämneslistan i bloggen, vi försöker hålla antalet kategorier så få som möjligt)
  • 1-10 keywords/etiketter
  • En utvald bild

Viktigast


Har du några frågor, hör av dig till redaktören. Övriga skribenter finns också tillgängliga om man önskar överlägga innan publicering. Vi har alla olika erfarenheter och perspektiv, och alla är värdefulla. Vi ser fram emot att läsa dina tankar kring apologetik och kristen tro!