Författare

Redaktör för Svenska Apologetiksällskapet.

Om inlägget

av Publicerat: 11 november 2017Ämnen: Det moraliska gudsbeviset, KalāmargumentetKommentarer inaktiverade för Universums uppkomst, moralens ursprung och meningen med livet (Debatt: Mattias Larsson och Mats Selander)Etiketter: , , , , , 115 ord1 minuters läsningvisningar: 98

Dela inlägget!

Universums uppkomst, moralens ursprung och meningen med livet (Debatt: Mattias Larsson och Mats Selander)

Under den konferens som Svenska Apologetiksällskapet anordnade i Uppsala nyligen, hölls den debatt vi stax ska se. Tre huvudfrågor diskuterades: Universums uppkomst; moralens ursprung, samt; meningen med livet.

Debattörerna, som bjudits in av SAS direktor Ronny Almroth, och förtjänar en stor eloge för att de ställde upp, och för all tid de la ner på förberedelser, resor etc, är:

Mattias Larsson, till vardags biolog och forskare vid SLU i Alnarp. Presenterar en icke-teistisk syn i debatten.

Mats Selander, filosof och teolog, verksam vid CKA/ Credoakademin. Driver en kristen syn i debatten.

En utförligare presentation ges i klippet.


Just nu på bloggen

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Att dekonstruera sin tro är hetare än någonsin! Passande nog har anmälan till vårens konferens har öppnat! Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös. Konferensen kommer att ta upp varför folk lämnar kyrkan och de skäl som ofta ligger bakom. Välkomna!
Mer info och anmälan här:  https://apologia.se/vaga-fraga/

Att dekonstruera sin tro är hetare än någonsin! Passande nog har anmälan till vårens konferens har öppnat! "Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös." Konferensen kommer att ta upp varför folk lämnar kyrkan och de skäl som ofta ligger bakom. Välkomna!
Mer info och anmälan här: apologia.se/vaga-fraga/
... Läs merLäs mindre

2 weeks ago
Visa mer