Författare

Son, make, förälder Kristen, präst, apologet Några ord som karaktäriserar denna i Lycksele boende präst, verksam inom Svenska kyrkan. Jag är bördig från Vikbolandet utanför Norrköping. Jag är uppväxt inom kyrkan i en bred bemärkelse, jag kunde Bibelns berättelser, men under min tonårstid växte frågan: ”Har Jesus funnits?” senare växte också frågan om Gud och vetenskap fram: ”Känner de varandra?” Efter mycket läsande, samtalande, undersökande landade min tro åter i hjärtat omvägen via huvudet! Min frälsare lever, han finns och Gud är grunden för allt!

Om inlägget

av Publicerat: 27 december 2017Ämnen: Jesus, Nya Testamentet, Utombibliska källor, Jesu födelse, BibelnKommentarer inaktiverade för Mysteriet med den försvunna skattskrivningenEtiketter: , , , 179 ord1 minuters läsningvisningar: 96

Dela inlägget!

Mysteriet med den försvunna skattskrivningen

Det är nu mellandagar. För en del är det dags att återvända till jobb och vardag, för andra att livet ut som vanligt. Jul är inte en så revolutionerande helg, mycket går sin gång i traditionens tecken, både det vi uppskattar och det vi ogillar.

Julen firas nu, men finns det något att fira?

Jag tänkte skicka med något att fundera över, något som handlar om en jul för länge sedan, den julen som faktiskt revolutionerande hela vår tillvaro, allt vad det innebär att vara människa!

Jag pratar förstås om den jul då då Gud blev människa i Jesus.

Är det en saga som borde börja: ”Det var en gång…” eller skulle den platsat i dokumentärprogram likt Svart på vitt med sina detaljer?

Själva texten idag är inget från någon av Svenska apologetiksällskapets skribenter, men bjuder på intressant läsning kring julen för länge sedan ändå! Anders Brogren står för tankarna. / Martin Walldén

Mysteriet med den försvunna skattskrivningen

Just nu på bloggen

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

VÅGA FRÅGA Konferens i Malmö 31 maj–2 juni
– Att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös

Välkommen till Våga fråga – en konferens om tro och tvivel. Undersökningar visar att många ungdomar lämnar den kristna tron för att de upplever att frågor och tvivel inte tas på allvar. Under dessa dagar vill vi utforska de frågor våra ungdomar ställer. Konferensen är öppen för alla som är intresserade av att undersöka den kristna tron närmare.

Läs mer och anmäl dig via länk i bio!
... Läs merLäs mindre

2 days ago
Att dekonstruera sin tro är hetare än någonsin! Passande nog har anmälan till vårens konferens har öppnat! Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös. Konferensen kommer att ta upp varför folk lämnar kyrkan och de skäl som ofta ligger bakom. Välkomna!
Mer info och anmälan här:  https://apologia.se/vaga-fraga/

Att dekonstruera sin tro är hetare än någonsin! Passande nog har anmälan till vårens konferens har öppnat! "Våga fråga - att ifrågasätta sin tro utan att bli svarslös." Konferensen kommer att ta upp varför folk lämnar kyrkan och de skäl som ofta ligger bakom. Välkomna!
Mer info och anmälan här: apologia.se/vaga-fraga/
... Läs merLäs mindre

1 month ago
Visa mer